Fem ø-baner i fælles fodslag

 Udsigt hul 2

Fem danske øer er gået sammen om en golfturnering, hvor der er præmiegaranti til alle, der i løbet af 2021 spiller mindst tre af ø-banerne.

Hvis du er en af de mange danskere, som også i år har planlagt at holde ferie på de danske øer, skal du måske overveje at tage golfsættet med på ø-hop.  

De fem danske øer Langeland, Ærø, Samsø, Fanø og Læsø er gået sammen om en golfturnering, som under navnet Ø-golf skal være med til at promovere øerne og deres respektive golfbaner. 

Udover chancen for at få nogle nye golfoplevelser, ligger der også en fin lille gulerod og venter på de golfspillere, som spiller mindst tre af banerne i løbet af 2022. Når man har spillet en af banerne, får man et stempel, og når man har tre stempler, vinder man således greenfee-vouchers til alle fem baner.  Alle der spiller alle 5 baner i 2022 deltager i en lodtrækning om et golfophold på Hotel Ærø.

Golf-turneringen er et led i et større turistsamarbejde mellem de fem danske øer, som går under navnet “Øhigh5”. Udover golf sættes der i år også fokus på surf og vandring, ligesom øerne med en særlig instagram-kampagne håber at sætte fokus på nogle af de “hemmelige” steder på øerne.  

– Vi er fem øer, som på mange måder ligner hinanden, og håbet er, at vi med de her fælles aktiviteter kan gøre opmærksom på øerne og samtidig pege på hinanden, lyder det fra Mie Petri Lind, der er markedsføringsansvarlig i Visit Samsø og tovholder på Ø-golf.

Mange danskere fik for alvor øjnene op for de danske øer sidste år, da de på grund af corona måtte droppe udlandsrejserne og i stedet tænke i alternative ferieformer her i landet. Den bølge håber de fem øer at ride videre på.  

– Danskerne har jo i corona-tiden måttet tænke anderledes i forhold til ferier, og det håber vi naturligvis også at tale lidt ind i, siger Mie Petri Lind. 

Planen er at samarbejdet mellem de fem øer skal køre de næste tre år. Det er første gang, øerne forsøger sig med et golfsamarbejde af denne kaliber, og når sæsonen er omme, vil de fem øer – og golfklubber – evaluere på konceptet. 

Læs mere om ø-golf her